De lustige gevolgen van vis in Volendam

Door Lyzza Panday

 

We hebben weleens het probleem dat het libido (seksuele drift) kan afnemen. Dit kan ontstaan door ouderdom, stress en depressie, maar gelukkig komt er na regen altijd weer zonneschijn. “Het libido kan namelijk verhoogd worden door een dieet dat rijk is aan proteïne, matig vetgehalte en weinig koolhydraten,” stelt, José, een van de medewerkers van klantenservice DokterOnline.nl. Een van de lekkernijen die je kunt eten om het libido een boost te geven is vette vis. Uiteraard kan je natuurlijke supplementen gebruiken zoals Libido 7, maar hoe chill is het om door dagelijks omringd te zijn met een delicatesse als vis, die ervoor zorgt dat je libido als een malle stijgt?

VICE is op onderzoek geweest om te kijken of mensen in Volendam door hun overvloed van vis een hoger libidogehalte hebben. Volendam staat onder andere bekend om de verse vette vissen, zoals haring en paling. Volgens José zit er in zo’n palinkje Omega 3 vetten en eiwitten, dat een van de redenen is om het libido een boost te geven. Deze vetten zijn essentieel om het effect van testosteron te verhogen. Het mannelijke hormoon testosteron begint gemiddeld vanaf de dertigste leeftijd af te nemen met tien procent per tien jaar. “Ik heb in ieder geval nog niks te klagen,” zegt de visboer achter zijn kraampje. Als antwoord op de vraag: “Komt dat door de hoeveelheid vis dat u eet?” zegt hij: “Ik ben onderhand al 55 jaar en ik eet al mijn hele leven elke zondag paling. Ik ben best tevreden met mijn baan als het echt zo is dat het mijn libido zou verhogen.’’ De visser, Johannes Tol, van 62 jaar heeft ook niks te klagen over zijn libidogehalte. Tol beweert dat hij elke dag thuiskomt met een nieuw stuk vis, die hij samen oppeuzelt met zijn vrouwtje. Naarmate hij ouder is geworden, heeft hij niks gemerkt met zijn geslachtsdrift. Hij is dus nog altijd gezond en gelukkig als een vis.

Wanneer het testosteron afneemt, zullen mannen last krijgen van verlies van spiermassa, gewichtstoename rond de middel, haarverlies en stemmingswisselingen. De kale, gezette man Karel Schippers heeft af en toe weleens last van een afname in zijn seksdrive. Ondanks hij in Volendam woont, lust hij absoluut geen vis. Schippers heeft vaak genoeg geprobeerd om paling lekker te vinden, maar hij blijft het na 58 jaar nog steeds niks te vinden. Komt dit dan echt door die slangachtige vissen die rond dwarrelen door de modderbodems?

img_1406

Het zal me een worst wezen, want VICE gaat over op PALING.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s